Skip to content Skip to footer
Snelheid optimalisatie

Je klanten laten wachten is nooit een goede strategie.

Veel webdevelopers zijn zo bezig met wat ze denken dat gebruikers willen dat ze de basis over het hoofd zien van wat het gebruik van internet zo populair maakt – snelheid. Terwijl sommige bedrijfseigenaren uitgebreide gebruikersinterfaces creëren vol met grote grafische elementen, dia’s, muziek, enz., stuiteren hun klanten naar elders omdat de websites te lang duren om te laden. Laat dit u niet overkomen.

Cosmic speed

Waarom is snelheid optimalisatie belangrijk?

01.De snelheid van uw website is de eerste indruk die u maakt
02.Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid
03.Gebruikerservaring
04.Trage websites zijn dodelijk voor conversies
05.Het langetermijneffect van een trage website snelheid
06.Het beïnvloed je SEO

Eerste indruk

De eerste indruk is van vitaal belang op het web. Uw klanten, lezers en websitebezoekers vellen een onmiddellijk oordeel over u en uw bedrijf. Als uw website snel laadt, hebt u meteen een sterke eerste indruk gemaakt. Het is een quick-win voor de gebruikerservaring! Als hij snel laadt, is uw nieuwe bezoeker meteen tevreden. Het is pure psychologie. We zien snelle websites als professioneel en betrouwbaar. We relateren snelheid aan efficiëntie, vertrouwen en betrouwbaarheid. Een trage website daarentegen doet ons denken dat hij onveilig, onveilig en onbetrouwbaar is. En het is heel moeilijk om die negatieve eerste indruk om te buigen. 79% van de online shoppers zegt dat ze niet meer teruggaan naar een website als ze problemen hebben gehad met de laadsnelheid. U krijgt geen tweede kans als het op gebruikerservaring aankomt. Bijna 80% van uw potentiële publiek komt niet meer terug.

Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid

Het internet legt de lat hoog als het gaat om de snelheid van websites. We verwachten en eisen snelle laadtijden. Het is duidelijk dat we allemaal snelle resultaten verwachten, of we nu op een laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon zitten. Denk maar aan hoe u het internet elke dag gebruikt. U bent op zoek naar snelle antwoorden en onmiddellijke resultaten. Als het gaat om bekende en gezaghebbende sites, zijn mensen bereid om iets langer te wachten. Als u Google of Facebook bent, zullen bezoekers een kleine vertraging tolereren, omdat ze een gevestigde naam zijn. Helaas heb je die luxe niet altijd voor kleine bedrijven en startups. Het is het beste om meteen vanaf het begin zo snel mogelijk te zijn.

Gebruikerservaring

Het is een manier waarop websites zich echt kunnen onderscheiden van de concurrentie. In de kern gaat het bij een goed UX-design om het creëren van een fantastische en eenvoudige ervaring voor uw bezoekers. Er zijn twee basisfactoren betrokken bij een positieve gebruikerservaring: Geef bezoekers waar ze naar op zoek zijn en geef het ze snel. Daarom is de laadsnelheid van uw website uw nummer één prioriteit als het gaat om gebruikerservaring. Mensen die uw website bezoeken zijn op zoek naar iets. Geef het hen zo snel mogelijk. Zodra uw bezoekers verward of gefrustreerd zijn, heeft u iets verkeerd gedaan. En niets frustreert ons zo erg als een trage website!

Trage websites zijn dodelijk voor conversies

Laten we even kijken naar een van de belangrijkste statistieken die : 40% van de mensen zullen uw site verlaten als het langer dan 3 seconden duurt om te laden. Nu, laten we zeggen 100.000 mensen bezoeken uw site elke maand. Als u vertraagd tot 4 seconden, kon je verliest 40.000 potentiële klanten. 40,000! Enkele van de grootste bedrijven op de planeet hebben dit getest. Amazon deed tests waaruit bleek dat ze zouden verliezen $ 1,6 miljard per jaar als ze vertragen met slechts een seconde. En Amazon is een gevestigd, herkenbaar bedrijf. Als klanten niet één seconde langer op Amazon willen wachten, welke kans heeft de rest van ons dan?

Het langetermijneffect van een trage website snelheid

We hebben vastgesteld dat trage laadsnelheid leidt tot een onmiddellijke daling van het aantal bezoekers. Bijna de helft van uw potentiële bezoekers is dan al verdwenen. Maar er is ook een lange termijn effect. Die lange laadtijd remt geleidelijk je natuurlijke groei en mond-tot-mondreclame. Klanten verwijzen uw dienst langzaam niet meer door naar anderen vanwege een slechte ervaring. Gevestigde websites zullen minder snel teruglinken naar uw content. Het kan mensen er zelfs van weerhouden zich in te schrijven voor uw nieuwsbrief. We linken een trage website vaak aan een gebrek aan geloofwaardigheid, wat uw merk op lange termijn kan schaden.

Een goede snelheid is beter voor je SEO

Google is op een missie om ervoor te zorgen dat het internet supersnel, gemakkelijk toegankelijk en nuttig is. Tot nu toe, doen ze dat erg goed. Er is veel informatie beschikbaar over Google, laadsnelheid en je zoekpositie. Om er zeker van te zijn dat de snelheid van uw server in orde is, kunt u de hosting aan ons laten, en ervoor zorgen dat uw site aan de eisen voldoet. Snelheid is belangrijk. Het beïnvloedt uw gebruikerservaring, het beïnvloedt uw ranking. Het beïnvloedt uw SEO heel fel.

Andere diensten

Webdesign

We ontwerpen je website op jouw noden en de noden van je klanten. We zorgen dat elk detail perfect is uitgewerkt zodat je fier kan zijn op je website!
Lees meer

SEO

Het zou jammer zijn als je een visueel aantrekkelijke website hebt zonder bezoekers. Een goede SEO zorgt ervoor dat je website in de kijker staat bij Google.
Lees meer

Email

We leveren je organisatie een professionele email zoals contact@bedrijf.be.
Lees meer

Hosting

Wij zorgen voor de hosting en regelen alles achter de schermen. Als het op je website aankomt moet je gewoon je voeten omhoog gooien en genieten.
Lees meer