Snelheid Optimalisatie

Je klanten laten wachten is nooit een goede strategie

Veel webdevelopers zijn zo bezig met wat ze denken dat gebruikers willen dat ze de basis over het hoofd zien van wat het gebruik van internet zo populair maakt – snelheid. Terwijl sommige gebruikseigenaren uitgebreide gebruikersinterfaces creëren vol met grote grafische elementen, dia’s, video’s en muziek, stuiteren hun klanten naar elders omdat de websites te lang duren om te laden. Laat dit jou niet overkomen.

Speed Of Light

Waarom is snelheid optimalisatie belangrijk?

01. De snelheid van jouw website is de eerste indruk die je bedrijf maakt
02. Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid
03. Gebruikerservaring
04. Trage websites zijn dodelijk voor conversies
05. Het langetermijneffect van een trage website snelheid
06. Het beïnvloed je SEO

Enkele referenties waar we trots op zijn

We hebben verschillende klanten gehad doorheen de jaren. Ontdek hier al de organisaties die we geholpen hebben.

Eerste indruk

De eerste indruk is van vitaal belang op het web. Uw klanten, lezers en websitebezoekers vellen een onmiddellijk oordeel over u en uw bedrijf. Als jouw website snel laadt, heb je meteen een sterke eerste indruk gemaakt. Het is een quick-win boor de gebruikerservaring! Als jouw website snel laadt, is je nieuwe bezoeker meteen tevreden. Het is pure psychologie. We zien snelle website als professioneel en betrouwbaar. Dit is ook zo, bedrijven die veel zorg dragen voor hun imago, branding en dus ook online aanwezigheid, zijn meestal serieus over business. We relateren snelheid aan efficiëntie, vertrouwen en betrouwbaarheid. Een trage website daarentegen doet ons denken dat hij onveilig en onbetrouwbaar is. Het is heel moeilijk om die negatieve eerste indruk om te buigen. 79% van de online shoppers zegt dat ze niet meer teruggaan naar een website als ze problemen hebben gehad met de laadsnelheid. Je krijgt geen tweede kans als het op gebruikservaring aankomt. Bijna 80% van uw potentiële publiek komt dan niet meer terug, daarom is jouw website snelheid zeer belangrijk!

Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid

Het internet legt de lat hoog als het gaat om de snelheid van websites. We verwachten en eisen snelle laadtijden. Het is duidelijk dat we allemaal snelle resultaten verwachten, of we nu op een laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon zitten. Denk maar aan hoe je het internet elke dag gebruikt. Je bent op zoek naar snelle antwoorden en onmiddellijke resultaten. Als het gaat om bekende en gezaghebbende sites, zijn mensen bereid om iets langer te wachten. Als u Google of Facebook bent, zullen bezoekers een kleine vertraging tolereren, omdat ze een gevestigde naam zijn. Helaas hebben wij die luxe niet altijd als kleine bedrijven en startups. Het is het beste om meteen vanaf het begin zo snel mogelijk te zijn.

Gebruikerservaring

Snelheid is een manier waarop websites zich echt kunnen onderscheiden van de concurrentie. In de kern gaat het bij een goed UX-design om het creëren van een fantastische en eenvoudige ervaring voor jouw bezoekers. Er zijn twee basisfactoren betrokken bij een positieve gebruikerservaring: Geef bezoekers waar ze naar op zoek zijn en geef ze het snel. Daarom is de laadsnelheid van jouw website jou nummer één prioriteit als het gaat om gebruikerservaring. Mensen die jouw website bezoeken zijn op zoek naar iets. Geef het hen zo snel mogelijk. Zodra je bezoekers verward of gefrustreerd zijn, heb je iets verkeerd gedaan. En niets frustreert ons zo erg als een trage website!

Trage websites zijn dodelijk voor conversies

Laten we even kijken naar één van de belangrijkste statistieken, 40% van de mensen zullen jouw website verlaten als het langer dan 3 seconden duurt om te laden. Nu, laten we zeggen dat jouw website 100.000 bezoekers per maand krijgt. Als jouw website 3.5 seconden duurt om te laden, verlies je maar liefst 40.000 potentiële klanten nog voor dat je contact met ze hebt opgenomen. Enkele van de grootste websites op deze planeet hebben dit getest. Amazon deed test waaruit bleek dat ze 1.6 miljard per jaar zouden verliezen als hun website vertraagt met één seconde. Amazon is een gevestigd, herkenbaar bedrijf. Als klanten niet één seconde langer op Amazon willen wachten, welke kans heeft de rest van ons dan?

Het langetermijneffect van een trage website snelheid

We hebben vastgesteld dat trage laadsnelheid leidt tot een onmiddellijke daling van het aantal bezoekers. Bijna de helft van jouw potentiële klanten is dan al verdwenen. Een trage laadsnelheid zorgt ook voor een lange termijn effect. Die trage laadsnelheid remt geleidelijk je natuurlijke groei en mond-tot-mondreclame. Klanten verwijzen jouw dienst langzaam niet meer door vanwege een slechte ervaring. Gevestigde websites zullen minder snel teruglinken naar jouw content. Het kan mensen er zelfs van weerhouden zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. We linken een trage website vaak aan een gebrek aan geloofwaardigheid, wat jouw merk op lange termijn kan schade.

Een goede snelheid is beter voor je SEO

Google is op een missie om ervoor te zorgen dat het internet supersnel, gemakkelijk toegankelijk en nuttig is. Tot nu toe doen ze dat erg goed. Er is veel informatie beschikbaar over Google, laadsnelheid en je zoekpositie. Om er zeker van te zijn dat de snelheid van je server in orde is, kan je de hosting aan ons laten zodat wij ervoor zorgen dat jouw website aan de snelheidseisen voldoet. Snelheid is belangrijk. Het beïnvloed jouw gebruikerservaring en dus ook jouw Google ranking.

Andere diensten

Webdevelopment

Na het ontwerpen beginnen we met de ontwikkeling van de website. Dit doen we op een juiste en doordachte manier zodat je een perfect werkende website ontvangt.

SEO

Het zou jammer zijn als je een visueel aantrekkelijke en perfect werkende website hebt zonder bezoekers! Een goede SEO zorgt ervoor dat je website in de kijker staat bij Google.

Onderhoud

In de moderne web wereld evolueert alles zeer snel. Dit zorgt ervoor dat wij je website continu onderhouden en updaten.

Email

We leveren je organisatie een professionele email zoals contact@bedrijf.be.