Snelle website

Je klanten laten wachten is nooit een goede strategie

Veel webdevelopers zijn zo bezig met wat ze denken dat gebruikers willen dat ze de basis over het hoofd zien van wat het gebruik van internet zo populair maakt – snelheid. Terwijl sommige gebruikseigenaren uitgebreide gebruikersinterfaces creëren vol met grote grafische elementen, dia’s, video’s en muziek, stuiteren hun klanten naar elders omdat de websites te lang duren om te laden. Laat dit jou niet overkomen.

Speed of light

snelle website - website laten maken Vlaanderen

Waarom is een snelle website belangrijk?

01. De snelheid van jouw website is de eerste indruk die je bedrijf maakt
02. Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid
03. Gebruikerservaring
04. Trage websites zijn dodelijk voor conversies
05. Het langetermijneffect van een trage website snelheid
06. Het beïnvloed je SEO

Portfolio

Geslaagede websites

Orchidee Exclusive Wellness

Een luxueuze wellness in Dilsen-Stokkem dat een redesign van hun website nodig had. Het design past perfect bij de luxueuze feel van de wellness.

Pensioen masters

Een bedrijf gespecialiseerd in pensioensparen met veel ambitie. Het op maat gemaakte design in combinatie met de login functie en simulaties zorgt ervoor dat pensioen masters veel leads binnen krijgt.

Krediet analyse

Krediet analyse hoort bij de Brokerage Consillium Group. Het design is dan ook perfect in lijn met de Brokerage Consillium website. Ook hier zorgen de simulaties en de gebruiksvriendelijke website voor meer leads.

Voordelen van een snelle website

Eerste indruk

De eerste indruk is van vitaal belang op het web. Jouw klanten, lezers en websitebezoekers vellen een onmiddellijk oordeel over jou en jouw bedrijf. Als jouw website snel laadt, heb je meteen een sterke eerste indruk gemaakt. Het is een quick-win boor de gebruikerservaring! Als jouw website snel laadt, is je nieuwe bezoeker meteen tevreden. Het is pure psychologie. We zien een snelle website als professioneel en betrouwbaar. Dit is ook zo, bedrijven die veel zorg dragen voor hun imago, branding en dus ook online aanwezigheid, zijn meestal serieus over business. We relateren snelheid aan efficiëntie, vertrouwen en betrouwbaarheid. Een trage website daarentegen doet ons denken dat hij onveilig en onbetrouwbaar is. Het is heel moeilijk om die negatieve eerste indruk om te buigen. 79% van de online shoppers zegt dat ze niet meer teruggaan naar een website als ze problemen hebben gehad met de laadsnelheid. Je krijgt geen tweede kans als het op gebruikservaring aankomt. Bijna 80% van jouw potentiële publiek komt dan niet meer terug, daarom is jouw website snelheid zeer belangrijk!

Tegenwoordig verwacht elke bezoeker snelheid

Het internet legt de lat hoog als het gaat om de snelheid van websites. We verwachten en eisen snelle websites dus ook snelle laadtijden. Het is duidelijk dat we allemaal snelle resultaten verwachten, of we nu op een laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon zitten. Denk maar aan hoe je het internet elke dag gebruikt. Je bent op zoek naar snelle antwoorden en onmiddellijke resultaten. Als het gaat om bekende en gezaghebbende sites, zijn mensen bereid om iets langer te wachten. Als u Google of Facebook bent, zullen bezoekers een kleine vertraging tolereren, omdat ze een gevestigde naam zijn. Helaas hebben wij die luxe niet altijd als kleine bedrijven en startups. Het is het beste om meteen vanaf het begin zo snel mogelijk te zijn.

Gebruikerservaring

Snelheid is een manier waarop websites zich echt kunnen onderscheiden van de concurrentie. In de kern gaat het bij een goed UX-design om het creëren van een fantastische en eenvoudige ervaring voor jouw bezoekers. Er zijn twee basisfactoren betrokken bij een positieve gebruikerservaring: Geef bezoekers waar ze naar op zoek zijn en geef ze het snel. Daarom is de laadsnelheid van jouw website jou nummer één prioriteit als het gaat om gebruikerservaring. Mensen die jouw website bezoeken zijn op zoek naar iets. Geef het hen zo snel mogelijk. Zodra je bezoekers verward of gefrustreerd zijn, heb je iets verkeerd gedaan. En niets frustreert ons zo erg als een trage website!

Trage websites zijn dodelijk voor conversies

Laten we even kijken naar één van de belangrijkste statistieken, 40% van de mensen zullen jouw website verlaten als het langer dan 3 seconden duurt om te laden. Nu, laten we zeggen dat jouw website 100.000 bezoekers per maand krijgt. Als jouw website 3.5 seconden duurt om te laden, verlies je maar liefst 40.000 potentiële klanten nog voor dat je contact met ze hebt opgenomen. Enkele van de grootste websites op deze planeet hebben dit getest. Amazon deed test waaruit bleek dat ze 1.6 miljard per jaar zouden verliezen als hun website vertraagt met één seconde. Amazon is een gevestigd, herkenbaar bedrijf. Als klanten niet één seconde langer op Amazon willen wachten, welke kans heeft de rest van ons dan?

Het langetermijneffect van een trage website snelheid

We hebben vastgesteld dat trage laadsnelheid leidt tot een onmiddellijke daling van het aantal bezoekers. Bijna de helft van jouw potentiële klanten is dan al verdwenen. Een trage laadsnelheid zorgt ook voor een lange termijn effect. Die trage laadsnelheid remt geleidelijk je natuurlijke groei en mond-tot-mondreclame. Klanten verwijzen jouw dienst langzaam niet meer door vanwege een slechte ervaring. Gevestigde websites zullen minder snel teruglinken naar jouw content. Het kan mensen er zelfs van weerhouden zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. We linken een trage website vaak aan een gebrek aan geloofwaardigheid, wat jouw merk op lange termijn kan schade.

Een snelle website scoort beter in Google (SEO)

Google is op een missie om ervoor te zorgen dat het internet supersnel, gemakkelijk toegankelijk en nuttig is. Tot nu toe doen ze dat erg goed. Er is veel informatie beschikbaar over Google, laadsnelheid en je zoekpositie. Om er zeker van te zijn dat de snelheid van je server in orde is, kan je de hosting aan ons laten zodat wij ervoor zorgen dat jouw website aan de snelheidseisen voldoet. Snelheid is belangrijk. Het beïnvloed jouw gebruikerservaring en dus ook jouw Google ranking.

E-mailadres

We leveren je organisatie een professionele email zoals contact@bedrijf.be.

Onderhoud

In de moderne web wereld evolueert alles zeer snel. Dit zorgt ervoor dat wij je website continu onderhouden en updaten.

SEO

Het zou jammer zijn dat je een visueel aantrekkelijke website hebt dat niemand ziet. Een goede SEO zorgt ervoor dat je website veel bezoekers krijgt.

Webdevelopment

Na het ontwerpen beginnen we met de ontwikkeling van de website. Dit doen we op een juiste en doordachte manier zodat je een perfect werkende website ontvangt.

Wat kunnen wij

Andere diensten

Andere diensten

Als professioneel webbureau leveren we diensten die een bedrijf kan laten groeien op het web. Naast snelheid optimalisatie leveren we tal van diensten die je leven makkelijker maken.